Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

Starter BrainMax Kombucha, BIO, 100 ml *Certificat CZ-BIO-001 / cultura probiotica pentru prepararea kombucha

Cod: 46568
66,71 lei
In stoc (>5 buc.)
Livrare la:
25.11.2024

Dacă ți-a plăcut kombucha, acum îl poți pregăti chiar tu acasă. Kombucha starter este lichidul care te face să creezi un scooby - o cultură inițială live și apoi puteți pregăti kombucha în mod regulat. Prima perfuzie (scooby) se face din 900 ml iar pentru următoarea perfuzie se folosesc 150 ml. Deci in primul lot vei face 750 ml de kombucha. Dacă ai grijă de Scooby, acesta rămâne în viață și îl poți folosi din nou și din nou.

Informaţii detaliate

Sfaturi de specialitate
Sfaturi de specialitate
Avem experiență. Avem experiență!
Noi testăm ceea ce vindem
Noi testăm ceea ce vindem
Verificăm calitatea înaltă a produselor noastre.
Livrare rapidă
Livrare rapidă
Avem produse în stoc.
Transport gratuit
Transport gratuit
Pentru achiziții mai mari de 300 RON.

Descriere detaliată a produsului

Kombucha sănătos acasă

Kombucha este o băutură fermentată și, deși ingredientul de bază seamănă cu o ciupercă, nu este o ciupercă în adevăratul sens al cuvântului. Mai precis, este o cultură microbiană special crescută care este responsabilă pentru întregul proces de fermentație.

kombucha revigorant
digestie

Kombucha și digestia

Intestinele noastre sunt locuite de miliarde de bacterii și microorganisme, care sunt de o importanță indispensabilă pentru sănătatea noastră. Gândiți-vă la microbiomul ca la o comunitate diversă de organisme, cu bacterii care ne dăunează pe de o parte și bacterii care ne ajută pe de altă parte. Anumite alimente ne pot ajuta să obținem un echilibru între aceste bacterii. Alimentele fermentate precum iaurtul, kimchi sau kombucha conțin microorganisme vii. Deoarece kombucha este un produs al fermentației, sunt produse o serie de tulpini probiotice, care sunt importante pentru un microbiom intestinal echilibrat. Datorită procesului de fermentație, kombucha este bogat în tulpini probiotice, în principal din familia saccharomyces.

Ce este fermentația?

Fermentarea este un proces în care fermentația are loc folosind tulpini probiotice și puțin zahăr. În timpul procesului, culturile vii consumă zahăr și creează acizi organici, gaze și alcool. În mod tradițional, fermentația este folosită nu numai pentru produsele lactate, ci și pentru legume (varză fermentată, kimchi) și alte alimente. Fermentarea creează tulpini probiotice care sunt indispensabile pentru oameni și beneficiază nu numai de microbiomul nostru intestinal, ci și întăresc sistemul imunitar.

Beneficiile starterului BrainMax Kombucha:

  • BIO kombucha SCOBY pentru prepararea kombucha inițială.
  • Cu îngrijirea corespunzătoare, puteți pregăti ulterior cantități mai mari de kombucha.
  • Puteți reutiliza cultura.
  • Vei crea kombucha care va avea un gust exact conform imaginatiei tale.
  • Nu puteți adăuga doar cantitatea de zahăr dorită, dar puteți și îmbogăți kombucha.
kombucha
Procedura Kombucha

Cum se prepară kombucha?

  1. Faceți ceai și îndulciți-l.
  2. Amestecați apa, ceaiul răcit și turnați starterul.
  3. Drapa.
  4. Se lasa la fermentat 7-14 zile la temperatura camerei.
  5. Turnați băutura într-o sticlă și păstrați scoba.
  6. Bucurați-vă de un kombucha răcoritor!

Ce zahăr pot folosi?

  • Zahăr din trestie: Dacă doriți să experimentați, încercați zahărul brun sau brut. Acestea conțin mai multă melasă, ceea ce îi va oferi kombuchai o culoare mai închisă și un gust mai bogat.
  • Zahăr alb: zahărul alb clasic poate face față cel mai bine, motiv pentru care este de obicei preferat în producția de kombucha.
  • Miere: Pentru ceva complet diferit, încercați kombucha, care este fermentat cu miere și ceai verde. Această variantă are un gust mai blând și o culoare deschisă.

Ce temperatură ar trebui să fie atunci când faci kombucha?

 

Pentru o producție ideală de kombucha, cel mai bine este să mențineți temperatura între 21 și 25°C. Dacă este mai rece, fermentația va fi mai lentă. În schimb, o temperatură mai ridicată înseamnă o fermentație mai rapidă și mai multă drojdie. Drojdia poate fi identificată prin firele maro de pe SCOBY sau din kombucha. Ai grijă să nu folosești prea mult deoarece poate schimba gustul băuturii.

Pot folosi alți îndulcitori precum stevia?

 

Nu. Zahărul este necesar pentru a face kombucha, deoarece microorganismele îl folosesc pentru fermentare. Datorită acestui fapt, se creează o băutură plină de probiotice. Dar nu-ți face griji, acest zahăr este pentru microorganisme, nu pentru tine. Dacă doriți să îndulciți kombucha înainte de a o bea, puteți adăuga puțin îndulcitor sau stevie.

Ce ceai ar trebui să folosesc pentru a face kombucha?

 

Kombucha este de obicei făcut din ceai negru sau verde, uneori o combinație a ambelor. Se pot folosi și alte tipuri de ceai, iar unii oameni au experiențe bune cu ele. Dar pentru cel mai bun gust și beneficii pentru sănătate ale kombucha, cel mai bine este să folosiți numai ceai negru sau verde pe termen lung. Aceste ceaiuri ajută, de asemenea, la menținerea sănătoasă a culturii.

Ce se întâmplă dacă vreau să iau o pauză de la prepararea kombucha?

 

Când aveți nevoie de o pauză de la prepararea kombucha, puteți depozita cu ușurință SCOBY-ul cu niște kombucha (aproximativ 200-300 ml). Scoateți SCOBY-ul cu mâinile curate și puneți-l cu niște kombucha într-un borcan de sticlă curat, cu capac. Nu închideți complet capacul pentru a permite aerului să pătrundă și pentru a preveni o explozie. Păstrați la frigider până când doriți să utilizați din nou SCOBY.

Certificare BIO CZ-BIO-001

Starterul nostru kombucha are certificat BIO - producție agricolă ecologică UE/non-UE.

Prin cumpărare, veți sprijini și pădurile cehe #copacpentrucomandafinalizată!  

Ingrediente: apa*, ceai negru*, zahar*, culturi probiotice*. *din agricultura ecologica. Perioada de valabilitate minimă (numărul lotului) în partea de jos.

Atenție: A se păstra într-un loc uscat și răcoros și nu se expune la lumina directă a soarelui. Depozitați produsul nedeschis într-un loc răcoros și uscat. După deschidere, demarorul trebuie utilizat imediat. Produsele fermentate pot conține urme de alcool și histamina. În caz de sarcină, alăptare sau administrare de chefir copiilor, consultați un medic.Dacă sunteți nou în Kombucha, vă recomandăm să începeți cu o cantitate mai mică (100 ml) și să adăugați treptat mai mult.

Origine: Bulgaria

Distribuitor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Greutate: 100 ml.

Parametri suplimentari

Categorie: BrainMax
Dimensiunea pachetului: 100 ml
Formular: Fluid
Pentru persoanele care se confruntă cu: Sănătatea intestinului și digestia
Tip: Amestec

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp:

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: