Rooibos
Originea ceaiului Rooibos este Republica Sud-Africană, în apropiere de Cape Town, iar acestui ceai i se atribuie o cantitate mare de antioxidanți, ajutând la îmbunătățirea digestiei și reducerea nivelului colesterolului. Ceaiurile Rooibos ajută la adâncirea relaxării corpului și minții și sunt o alegere excelentă pentru momentele de odihnă. Toate acestea fără compromisuri în ceea ce privește compoziția.
Rooibos - o combinație plăcută de arome dulci
Dacă intenționați să începeți cu ceaiuri vrac, Rooibos este alegerea corectă, deoarece gustul său vă va impresiona. Rooibos este un ceai care nu conține aproape deloc cofeină și are un gust dulceag. Este un ceai roșu din plante, care provine din frunzele fermentate ale arbuștilor Aspalathus linearis, o plantă originară din Africa de Sud. Ceaiul Rooibos are un gust dulce, delicat și pământos. Conține antioxidanți care pot explica unele dintre beneficiile sale pentru sănătate. Deoarece conține foarte puțină cofeină, Rooibos poate fi consumat și de copii, femei însărcinate și persoane sensibile la cofeină.
Rooibos este un ceai popular care se consumă în regiunea montană Cedarberg din Africa de Sud de mai bine de 300 de ani. Planta a fost înregistrată pentru prima dată de botanisti în 1772 după ce au savurat băutura delicioasă pe care le-au oferit-o localnicii. Ceaiul se prepară prin tăierea frunzelor și tulpinilor plantei, care sunt apoi fermentate în grămezi și lăsate să se usuce la soare – un proces care conferă frunzelor lor culoarea caracteristică roșu-maronie.
Rooibos și efectele asupra sănătății
Principalul beneficiu nutrițional al ceaiului rooibos constă în conținutul său bogat în antioxidanți și este o sursă de unele polyfenoli unici, inclusiv aspalathin. Aceste substanțe vegetale pot ajuta la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi, care duc la anumite tipuri de boli.
TIP pentru a prepara corect Rooibos: Adăugați apă fierbinte proaspăt fiartă și lăsați să infuzeze. Cu cât lăsați ceaiul să infuzeze mai mult, cu atât gustul va fi mai puternic și mai robust. Dacă lăsați ceaiul să infuzeze 10 minute sau mai mult, va fi mai bogat în antioxidanți.