Rooibos
Originea ceaiului Rooibos este Republica Sud-Africană, în zona de lângă Cape Town, iar acest ceai este creditat cu o cantitate mare de antioxidanți, ajută la îmbunătățirea digestiei sau scade colesterolul. Ceaiurile Rooibos ajută la adâncirea relaxării corpului și minții tale și sunt un plus excelent pentru momentele tale de relaxare. Toate acestea fără a compromite compoziția.
Rooibos - o combinație de arome plăcut dulce
Dacă ai de gând să începi cu ceaiuri vrac, Roiboos este alegerea potrivită pentru că gustul lui te va uimi. Rooibos este un ceai care aproape că nu conține cofeină și are un gust dulce. Este un ceai roșu din plante care provine din frunzele fermentate ale arbustului Aspalathus linearis, o plantă originară din Africa de Sud. Ceaiul Rooibos are un gust dulce, blând și pământesc. Conține antioxidanți, care pot explica unele dintre beneficiile sale pentru sănătate. Deoarece conține foarte puțină cofeină, Rooibos poate fi savurat și de copii, femeile însărcinate și persoanele sensibile la cofeină.
Rooibos este un ceai popular care a fost consumat în regiunea muntoasă Cedarberg din Africa de Sud de peste 300 de ani. Planta a fost observată pentru prima dată de botanici în 1772, după ce s-au bucurat de o băutură delicioasă oferită de localnici. Ceaiul se face prin tăierea frunzelor și tulpinilor plantei, apoi fermentarea lor în grămezi și uscarea lor la soare – un proces care conferă frunzelor culoarea maro-roșiatică caracteristică.
Rooibos și efectul asupra sănătății
Principalul beneficiu nutrițional al ceaiului rooibos constă în conținutul său bogat de antioxidanți și este o sursă de polifenoli unici, inclusiv aspalatina. Acești compuși vegetali pot ajuta la protejarea împotriva daunelor radicalilor liberi care duc la unele tipuri de boli.
SFAT despre cum să pregătiți corect Rooibos: adăugați doar apă fierbinte proaspăt fiartă și lăsați-l să se infuzeze. Cu cât lăsați ceaiul să se infuzeze mai mult, cu atât aroma va fi mai puternică și mai puternică. Dacă lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 10 minute sau mai mult, acesta va fi mai bogat în antioxidanți.