Răceli
Chiar dacă ne dezvoltăm o imunitate puternică, se poate întâmpla ca uneori să fim paralizați de gripă sau de o altă răceală de scurtă durată. Cu ajutorul unor suplimente putem influența evoluția și ameliora parțial simptomele acesteia. În această secțiune vă vom oferi cele mai eficiente ajutoare în lupta împotriva răcelii.
Care sunt cauzele răcelii?
Răcelile sau bolile tractului respirator superior sunt cauzate de virusuri - mai exact de rinovirusuri, care pot fi de până la 200 de specii diferite. Acestea sunt responsabile pentru până la 80% din toate răcelile. Probabil că am experimentat cu toții simptomele unei răceli: un nas care curge, adesea însoțit de tuse, dureri în gât sau temperatură ridicată.
Cum să lupți împotriva unei răceli și sfaturi pentru ajutor imediat
Sunt sigură că toți avem zile în care nu ne simțim noi înșine. Răcelile ne pot lua prin surprindere, așa că vă vom da sfaturi despre cum să atenuați simptomele și să scăpați cât mai repede de răceală.
Printre cele mai importante suplimente alimentare care oferă un ajutor imediat putem include cu siguranță:
Vitamina C - S-a demonstrat că aceasta are capacitatea de a modera evoluția unei răceli sau a unei gripe.
Ulei de oregano - Dacă te confrunți cu dureri de gât, uleiul de oregano este de mare ajutor în acest sens. Acesta provine din planta de oregano sălbatic. Planta din care se extrage apoi uleiul. S-a constatat că uleiul de oregano are proprietăți antibacteriene și antivirale. După cum știm deja, răcelile sunt cauzate de viruși. Prin urmare, la primele semne de răceală și durere în gât, este suficient să amestecați câteva picături cu o linguriță de ulei de măsline și să înghițiți.
Vitamina D3 - această vitamină este unul dintre ajutoarele de sezon și este cu adevărat indispensabilă pentru buna funcționare a sistemului imunitar.
Omega - Acizii grași Omega 3 reduc inflamațiile din organism și astfel sunt benefici în răcelile acute.
Salvie - similar cu uleiul de oregano, funcționează și salvia. Se adaugă foarte des la un amestec de plante pentru a ameliora tusea.
SFAT: Ceai de salvie - 2 lingurițe de salvie uscată sau zdrobită (sau aproximativ 6 frunze de salvie proaspete), 1-1/2 linguri de suc de lămâie, un vârf de cuțit de piper Cayenne, 1 lingură de miere (sau după gust).
Adăugați salvia într-o cană mare. Se toarnă 1 cană de apă clocotită (vă rugăm să fierbeți apa) în ceașcă și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă. Din nou căldură. Ceaiul trebuie servit fierbinte.
Pe lângă suplimentele alimentare pe care organismul le va folosi ca ajutoare eficiente, puteți, de asemenea, să vă sprijiniți singur organismul. Cum?
Somnul - Sunt sigur că știm deja că un somn de calitate este principala armă pentru a construi un sistem imunitar puternic. Într-o perioadă în care organismul se luptă cu boala, somnul este cu atât mai important.
Adulmecă - dacă este vorba de o așa-numită rinită apoasă, este bine să adulmecăm, acest lucru previne alte probleme pe care le poate cauza mucusul acumulat. Dacă nu puteți respira și aveți "nasul înfundat", nu vă lăcrimați prea tare. Senzația de nas înfundat este cauzată de membranele mucoase umflate, pe care nu le puteți afecta prin strănut.
Mănâncă doar mâncăruri ușoare și ciorbe - probabil că nu este o coincidență faptul că nu prea avem poftă de mâncare atunci când suntem răciți. Organismul a gândit acest lucru foarte inteligent, pentru că nu este bine să încarci intestinul în timpul unei răceli. În această perioadă, optați pentru mese ușoare, care să conțină multe fructe și legume, iar alegerea ideală sunt ciorbele cu oase, care vor da putere, energie și vor susține microbiomul intestinal. Mâncărurile laterale pot include orez sau quinoa.
Beți băuturi calde - ceaiurile din plante sunt o alegere ideală în timpul unei răceli. Poți alege, de exemplu, tulsi sau busuioc sfânt. Nu. Un mare ajutor în lupta împotriva răcelii este ghimbirul, pe care îl poți folosi, bineînțeles, proaspăt, sau pudră de ghimbir, pe care îl poți avea mereu la îndemână acasă, încă de la primele semne de răceală.
SUGESTIE: Încercați acest sfat încercat și testat pentru o băutură în timpul sezonului de răceală sau gripă. Este un amestec de tulsi, o linguriță de ajwain - chimen copt în cehă, o linguriță de pulbere de mango, un vârf de cuțit de sare și o mână de frunze de mentă, care se fierb împreună în apă timp de 10-15 minute. Poate fi consumată caldă sau călduță.