Oțet
Oțetul este un ajutor de bucătărie la aromatizarea alimentelor. Acesta poate transforma o mâncare obișnuită într-o delicatesă. Oferim mai multe tipuri de oțet, în funcție de compoziția acestuia. Fiecare este diferit - în ceea ce privește gustul, aroma, concentrația și, de asemenea, modul în care este utilizat în bucătărie.
Oțetul se obține prin fermentarea lichidelor și alimentelor care conțin alcool etilic, care este transformat în acid acetic. Aroma și numele său se bazează pe materia primă originală din care este fabricat.
Tipuri de oțeturi
Oțet de fructe - obținut din fructe fermentabile. Cel mai cunoscut este oțetul de cidru de mere. Are un gust dulce-acrișor de fructe. Acestea pot avea un sediment pe fundul paharului, ceea ce este un fenomen natural. Este cel mai frecvent utilizat pentru a ajuta la detoxifiere.
Oțetul de cocos - cel mai nou oțet. Se extrage din seva florilor de palmier de cocos, care este apoi fermentată timp de 8-12 luni. Oțetul este o sursă de vitamina C, B și, de asemenea, de multe minerale precum potasiu, fier, cupru sau zinc. Se folosește în sosuri, marinate, salate sau supe.