Îndulcitori și siropuri naturale
Dacă ați decis să renunțați definitiv la consumul de zahăr rafinat, ați ajuns în locul potrivit. În această categorie ne-am concentrat doar pe surse naturale de îndulcitori. Acestea au multe beneficii. În primul rând, nu cresc indicele glicemic (câteva dintre îndulcitorii naturali sunt astfel potriviți și pentru diabetici), au o valoare energetică mai mică și, în ceea ce privește capacitatea de îndulcire, sunt comparabili cu zahărul clasic aproape fără diferențe.
Puteți alege atât dintre îndulcitori naturali sub formă de pulbere, precum zahărul de cocos (popular datorită gustului său caramel și culorii), xilitol sau eritritol, cât și dintre numeroasele siropuri, pe care le puteți folosi atât pentru copt, cât și pentru a îndulci cerealele și terciurile de mic dejun.Siropurile sunt tot mai populare, deoarece utilizarea lor este adesea mai bună decât cea a zahărului clasic. Sunt potrivite pentru îndulcirea băuturilor calde și reci, dar și-au găsit locul în bucătărie și la copt sau prepararea clătitelor. Având în vedere că pentru multe persoane reducerea zahărului rafinat este un pas important, este esențial să alegeți îndulcitori care vi se potrivesc. Acest lucru este important pentru a face tranziția cât mai ușoară și ușor de menținut pentru oricine.