Uleiurile vegetale au devenit o parte esențială a bucătăriilor și a rutinei cosmetice din întreaga l...
Grăsimi și uleiuri
Grăsimile sunt o sursă de acizi grași esențiali, necesari pentru funcționarea corectă a celulelor, sistemului nervos și reglarea hormonală. Uleiurile sunt adesea folosite la gătit și la prepararea mâncărurilor, fie ca bază pentru sosuri, fie la prăjirea alimentelor. Sursele sănătoase de grăsimi și uleiuri, pe care ar trebui să le preferăm, sunt uleiul de măsline, uleiul de avocado sau uleiul de in, care conțin acizi grași nesaturați benefici. Consumul excesiv de acizi grași saturați și trans, care se găsesc de exemplu în alimentele procesate industrial, poate crește riscul de boli de inimă și alte probleme de sănătate. Pentru completarea uleiurilor, puteți lua în considerare suplimentele alimentare care conțin ulei de pește bogat în omega-3 acizi grași sau suplimentele care conțin ulei de cocos sau ulei de avocado, care oferă grăsimi nesaturate sănătoase pentru susținerea sănătății cardiovasculare și a bunăstării generale.
Trigliceridele sunt un tip de lipide care constituie o componentă esențială a corpului nostru. Din p...