Fructe uscate
Fructele uscate și nucile ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică. Nucile pentru conținutul lor de grăsimi benefice pentru sănătate, iar fructele uscate pentru ajutorul lor indispensabil în refacerea mineralelor și vitaminelor importante.
Fructele uscate au valori nutriționale foarte interesante și, de asemenea, un termen de valabilitate lung. Acest lucru ne permite să ne bucurăm de ea pe tot parcursul anului. Fructele uscate tradiționale sau convenționale sunt cele care sunt fie uscate la soare, cum ar fi stafidele sau smochinele uscate, fie uscate cu ajutorul unui aparat de deshidratare care permite evaporarea unei cantități mari de apă.
Fructele uscate tradiționale au fost un element de bază al dietei mediteraneene timp de mii de ani. Deoarece fructele uscate conțin mai puțină apă, conținutul de calorii la 100 g este mult mai mare decât cel al fructelor proaspete, la fel ca și conținutul de zahăr. Prin urmare, este important să urmăriți cantitatea din dieta dumneavoastră. Cu toate acestea, pe lângă conținutul mai mare de zahăr, vitaminele și mineralele importante sunt mai concentrate în fructele uscate. Iată unde fructele uscate pot fi de mare folos pentru sănătatea noastră.
Atunci când alegeți, dați preferință fructelor uscate de calitate ecologică certificată. Datorită agriculturii controlate, puteți fi siguri atât de origine, cât și de metoda de cultivare, în care nu se folosesc pesticide sau alte substanțe nocive. Aveți grijă să alegeți fructe care nu sunt sulfurate. Acest lucru înseamnă că în procesul de prelucrare nu a fost utilizat dioxidul de sulf ca agent de conservare. Majoritatea fructelor uscate care se găsesc în mod obișnuit în supermarketuri sunt sulfurate.
În ceea ce privește nucile, acestea reprezintă una dintre principalele surse de aport proteic pentru vegetarieni și vegani. Dar, bineînțeles, toți cei care sunt atenți la dieta lor. Le adăugăm cu grijă în alimentația noastră pentru că, în ciuda faptului că grăsimile pe care le conțin sunt benefice pentru sănătate, acestea sunt destul de multe. Se recomandă un pumn de nuci și semințe în fiecare zi. Ideal este să amestecați nucile și astfel să vă răsfățați cu doar câteva dintre ele în fiecare zi. Trebuie să aveți grijă când depozitați nucile. Deoarece conțin multe grăsimi, au tendința de a râncezi. Din acest motiv, este ideal să le puneți într-un recipient bine închis și să le depozitați într-un loc uscat și întunecat.