CountryLife - Hrișcă, decojită, BIO, 500g *CZ-BIO-001 certifikát
Cod: 98872Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
CountryLife - Hrișcă decojită cu grindină BIO
Alegeți crupele de hrișcă atunci când doriți consistența boabelor separate, de exemplu atunci când pregătiți o garnitură sau dacă doriți să adăugați structură alimentelor. Hrișca este un pseudocereal natural fără gluten, care are o aromă inconfundabilă, ușor de nucă. Utilizarea este universală, potrivită atât pentru dulce cât și pentru sărat.
Gustul său de nucă dă o nouă dimensiune tuturor preparatelor. Își găsește un loc în rețetele dulci și sărate. Unde folosești cușcuș sau orez, copt cu legume și în cub de ciuperci. Umpleți ardeii cu el și nimeni nu va părăsi masa. Și o budincă dulce cu fructe și nuci! Nu poți rezista la asta.
Hrișca a venit la noi din Asia, în secolul al XII-lea a fost adusă în Europa de triburile „păgâne” ale tătarilor în timpul raidurilor lor, datorită cărora și-a primit numele. În câteva secole, ca și meiul, s-a ridicat printre cele de bază. culturi care se consumau la noi.La fel cum meiul se prepara mai ales sub formă de terci, făina de hrișcă se folosea pentru a face clătite și pâine.În secolul al XVIII-lea, ambele culturi au făcut loc grâului și secară.
Alături de quinoa și amarantul, hrișca este clasificată ca pseudocereale - în alimentația umană au aceleași întrebuințări ca și cerealele, dar din punct de vedere botanic aparțin unor grupuri diferite. Toate pseudo-cerealele sunt în mod natural fără gluten.
Sfat: Congelați nisipul fiert, apoi puteți adăuga câte puțin în supe, terci...
Utilizare:
- ca garnitură - oriunde ați folosi orez sau cușcuș
- Preparat copt tip Kuba - preparat cu ciuperci, maghiran, usturoi
- hrisca copta cu legume
- budinci dulci - amestecați hrișcă fiartă cu fructe, adăugați nuci, îndulciți cu sirop, acoperiți cu o alternativă pe bază de plante la smântână și coaceți
- amestecuri pentru prepararea umpluturii - ardei umpluti, frunze de varza, rosii, dovlecei sau vinete; amestecați hrișcă fiartă cu ceapă prăjită, legume înăbușite și tofu ras, asezonați, umpleți cu legume și coaceți
- risotto - este excelent în combinație cu orez cu bob rotund
- in supe - fie gatiti in supa, fie adaugati pre-fierte, este bun de exemplu in chipsuri, kulaida, dar si in bulion si sos de rosii
- într-o salată de legume - prin adăugarea de hrișcă fiartă, îmbogățiți salata și o puteți servi ca fel principal
- se raspandeste
- corp de tort - gătiți hrișcă într-o băutură vegetală și lăsați-o să se întărească sub formă de tort
- granola mic dejun - clătiți hrișca și lăsați-o la macerat peste noapte în apă, clătiți-o din nou a doua zi și scurgeți-o bine, adăugați nuci preferate, fructe uscate, semințe, scorțișoară sau pudră de roșcove, puțin ulei de măsline și îndulciți cu sirop la gust, coaceți amestecul amestecând continuu 1 oră la cuptor la 110 °C, uscați varianta crudă timp de 10 ore într-un uscător, serviți cu iaurt organic sau o băutură pe bază de plante
Consumatorii interesați de agricultura ecologică și de un sistem de agricultură durabil vor aprecia acest produs. Alimentele ecologice trec întotdeauna printr-un sistem de verificări și certificare, care îi asigură calitatea și îi permite să poarte această etichetă.
Ingrediente
Se seamănă hrișcă*. Poate contine urme de gluten, arahide, soia, nuci si susan.. *produs din agricultura ecologica controlata
Depozitare
A se păstra la o temperatură de până la 25 °C și o umiditate relativă de până la 70%.
Informații nutriționale la 100 g
Valoare energetică 1.353 kJ / 318 kcal | |
---|---|
Grasimi: | 1,7 g |
din care acizi grași saturați: | 0,7 g |
Carbohidrați: | 71 g |
din care zaharuri: | 0,3 g |
Fibră: | 4,9 g |
Proteine: | 9,8 g |
Sare: | 0,00 g |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!