Ceaiuri negre
Pe întreaga lume, ceaiul este a doua băutură ca popularitate după apă. Toate tipurile diferite de ceai provin din aceeași plantă - Camellia Sinesis. Modurile diferite de recoltare și procesare ale plantei produc diferite tipuri de ceai, iar unul dintre acestea este ceaiul negru.
Ceaiul Pu Ehr maturat face parte fără îndoială din cele mai cunoscute ceaiuri chinezești. Numele său nu provine de la locul de origine, ci de la orașul Pu-erh din provincia Yunnan. Materia primă pentru producerea shu (negru) sau sheng (verde, maturat) puerh este Maocha - frunze ofilite în care se oprește oxidarea în curs și care sunt apoi rulate, uscate și sortate în funcție de calitate în mai multe grupuri.
În cazul formării sheng Pu Erh, Maocha este aburită și presată în forma dorită și lăsată să se matureze în condiții adecvate. Shu Pu Erh a fost creat din dorința de a imita ceaiurile de sheng Pu Erh deja maturate, iar frunzele trec printr-un proces de fermentație controlată numit Wu Dui. Durata acestui proces variază între 1 și 3 luni. La final, frunzele sunt cântărite, aburite și presate. Cel mai frecvent, Pu Erh este presat în forme de torturi, cuiburi sau cărămizi, dar poate fi achiziționat și ca ceai vrac.