Ceaiuri negre
Peste tot în lume, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură după apă. Toate tipurile diferite de ceai provin din aceeași plantă - Camellia Sinesis. Diferitele moduri în care planta este recoltată și procesată produc diferite tipuri de ceai, dintre care unul este ceaiul negru.
Maturarea ceaiului Pu Ehr este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri chinezești. Nu a fost numit după locul său de origine, ci după orașul Pu-er din provincia Yunnan. Materia primă inițială pentru crearea puerhului shu (întunecat) sau sheng (verde, în curs de coacere) este Maocha - frunze putrezite în care oxidarea în curs este oprită și care sunt apoi rulate, uscate și sortate în funcție de calitate în mai multe grupe.
În cazul fabricării Sheng Pu Erhu, Maocha este gătit la abur și presat în forma dorită și apoi lăsat să se maturizeze în condiții adecvate. Shu Pu Erh s-a născut dintr-o încercare de a imita shengul Pu Ehry deja copt, iar frunzele de aici trec printr-un proces de fermentație controlată artificial numit Wu Dui. Durata acestui proces variază de la 1 la 3 luni. La final, frunzele sunt cântărite, aburite și presate. Cel mai adesea Pu Erh este presat în formă de prăjituri, cuiburi sau cărămizi, poate fi cumpărat și ca ceai vrac.