Ceaiuri albe
Ceai Olympus în ceașca ta. Nu numai gustul, ci și puterea divină este ascunsă în ceaiul alb. Acest lucru se datorează mugurilor nedezvoltați și doar frunzelor cele mai tinere, din care este creat deliciosul ceai. Puterea lor tinereasca se reflecta intr-o infuzie racoritoare cu o doza de antioxidanti pentru organismul tau.
Bucurați-vă de gustul delicat al ceaiului alb rar
În comparație cu ceaiul verde și cel negru, ceaiul alb este cel mai puțin procesat și reține astfel o cantitate mare de antioxidanți. Este încărcat cu polifenoli - în special catechine. Polifenolii sunt molecule vegetale care au proprietăți antioxidante și ne protejează celulele de deteriorarea unor compuși numiți radicali liberi.
Se face culegând mugurii și frunzele arborelui de ceai înainte ca acestea să fie complet deschise. Ceaiul alb își trage numele de la faptul că mugurii au pe ei fire de păr minuscule albe în momentul culesului. În comparație cu alte tipuri de ceai, frunzele de ceai alb sunt mai tinere și puțin procesate. Lichidul obținut din frunze tinere de ceai și muguri nedeschiși are o nuanță galben pal și cea mai blândă aromă dintre toate ceaiurile.