Ceai, cafea, cacao
Atât ceaiul, cât și cafeaua au un lucru în comun: ambele băuturi sunt considerate istoric drept băuturi ritualice. În oferta noastră, punem accent pe ceaiuri și cafea de calitate, cu o tradiție îndelungată și beneficii dovedite pentru sănătate. Puteți încerca atât ceaiul verde, cât și amestecurile de plante sau să vă bucurați de un delicios Matcha, recunoscut pentru numeroasele sale efecte benefice asupra organismului. Este bogat în antioxidanți, polifenoli și catechine, care ajută la susținerea sistemului imunitar.
Ceaiul - tradiție și cum să alegi varianta potrivită
Cultura ceaiului și ritualurile sale sunt cel mai des asociate cu Japonia. Aici, consumul de ceai este precedat de un ritual special, cu reguli stricte, a căror nerespectare este considerată un faux pas social. Negustorii, misionarii și exploratorii care călătoreau între Europa și Orient au descoperit tradițiile emergente ale ceaiului în China și Japonia. În secolul al IX-lea, documentele comerciale arabe menționează procesul de fierbere a frunzelor amare de ceai. Mai târziu, Marco Polo (1254-1324) descrie descoperirea ceaiului în jurnalele sale de călătorie despre Orient.
Unele tipuri de ceai necesită un timp de acomodare, în special ceaiul verde și ceaiul alb. Acestea sunt, de regulă, consumate fără adaosuri. Totuși, dacă doriți să evitați cafeaua, ceaiul verde sau alb poate fi o alternativă potrivită.
Dacă sunteți începător, probabil veți prefera Rooibos, un ceai aproape lipsit de cofeină, cu un gust ușor dulceag. Acesta provine din Africa tropicală, fiind obținut din planta Aspalathus linearis.
Cafeaua - sfaturi pentru îmbunătățirea concentrării și susținerea sănătății
Cafeaua poate fi considerată, după ceai, una dintre cele mai populare băuturi din lume. Din punct de vedere al tradiției, cafeaua ne este probabil mai familiară, iar în cultura noastră consumul acesteia nu este neapărat legat de un ritual social, așa cum se întâmplă în alte țări. Astăzi, cafeaua este văzută în primul rând ca o băutură menită să ofere un plus de energie fizică și mentală și să ajute la îmbunătățirea concentrării. Însă nu a fost mereu așa...
SFAT: Încercați rețeta noastră de cafea bulletproof. O găsiți aici.
Istoria cafelei începe în secolul al XVI-lea, însă în Europa a ajuns abia în secolul al XVII-lea, adusă de călătorii care se întorceau din Orientul Mijlociu. A devenit rapid populară pe întregul continent, dar inițial a fost un subiect controversat. În acea perioadă, cafeaua era considerată "băutura diavolului" din cauza influenței sale stimulatoare, ceea ce a dus la interdicții și controverse religioase. A fost nevoie de aprobarea papală pentru ca aceasta să fie acceptată, iar ulterior a devenit o băutură apreciată în întreaga Europă.
-
Ceaiuri verzi
-
Matcha
-
Ceaiuri negre
-
Ceaiuri din fructe
-
Accesorii pentru ceai
-
Ceaiuri din plante
-
Café
-
Cacao