Ceai și cafea
Ceaiul și cafeaua au un lucru în comun, ambele băuturi fac parte istoric din băuturile ritualice. În oferta noastră, preferăm cafeaua de calitate și ceaiurile care au o tradiție îndelungată și, adesea, beneficii pozitive pentru sănătate. Puteți savura atât ceai verde, cât și rooibos sau să vă bucurați de o Matcha excelentă, care are numeroase efecte pozitive asupra organismului. Conține o cantitate mare de antioxidanți, polifenoli și, de asemenea, catechine, care ajută la susținerea sistemului imunitar.
Ceai - tradiție și cum să alegi cel potrivit
Istoria ceaiului și ritualurile sunt probabil legate de Japonia pentru mulți dintre noi. Japonia este țara unde consumul de ceai este precedat de un ritual special, care are reguli destul de stricte, iar nerespectarea acestor reguli este considerată o gafă socială.Comercianții, misionarii și exploratorii care călătoreau între Europa și Orient erau expuși tradițiilor incipiente ale ceaiului în China și Japonia. În jurul secolului al IX-lea, în documentele comerciale arabe se menționează procesul de fierbere a frunzelor amare de ceai.Mai târziu, Marco Polo (1254-1324) menționează despre descoperirea ceaiului în jurnalele sale de călătorie în Orient.
Unele tipuri de ceai trebuie să le descoperiți cu adevărat. Și asta în special ceaiului verde sau ceaiului alb. Este evident că astfel de ceaiuri nu sunt deloc aromatizate. Totuși, dacă din anumite motive doriți să evitați cafeaua, ceaiul verde sau alb este o alternativă potrivită.
Dacă sunteți începător, probabil veți prefera mai mult Rooibos. Un ceai care nu conține aproape deloc cofeină și are un gust dulceag. Provine din Africa tropicală, din planta numită Aspalathus linearis.
Cafea - sfaturi pentru a îmbunătăți concentrare și a susține sănătatea
Cafeaua poate fi considerată, imediat după ceai, una dintre cele mai populare băuturi din lume. Cât despre tradiție, cafeaua este probabil mai aproape de noi și consumul ei nu este asociat cu ritualuri de întâlnire, așa cum se întâmplă în alte țări. Astăzi, în regiunile noastre, cafeaua este considerată mai mult o băutură care ne stimulează, ne oferă energie fizică și psihică și, datorită căreia, dorim să obținem o concentrare mai bună. Totuși, nu a fost întotdeauna așa...
TIP: Încercați rețeta noastră pentru cafeaua „neprundă”. Puteți găsi rețeta aici.
Istoria cafelei datează din secolul al XVI-lea, însă în Europa am așteptat până în secolul al XVII-lea când călătorii din Orientul Mijlociu au adus-o în Europa. Foarte rapid a devenit populară pe întregul continent. Totuși, în acea perioadă, cafeaua a devenit un subiect controversat, deoarece în abordarea spirituală predominantă din Europa, cafeaua a fost denumită băutura lui Satan și a trebuit să aștepte aprobarea papală, care a considerat-o „o băutură acceptabilă”.
Deși există mai mult de 120 de tipuri de cafea, una dintre cele mai bune cafele este considerată Arabica. Deși este o plantă destul de dificil de cultivat, Arabica este apreciată pentru gustul său distinctiv. În ultimii ani, cafeaua este adesea combinată cu ciuperci medicinale. Acestea au mai multe efecte benefice asupra organismului, fără a altera gustul excelent al cafelei. Ciupercile medicinale sunt considerate adaptogeni, care ajută corpul să se adapteze mai bine la stres. Probabil acest lucru se datorează condițiilor climatice în care aceste ciuperci și plante supraviețuiesc. Ciupercile medicinale au o tradiție îndelungată în medicina chineză, deoarece optimizează sistemul imunitar și nivelul colesterolului din sânge. Cât despre cafeaua propriu-zisă, prin adăugarea de ciuperci medicinale scade pH-ul cafelei și întărește efectele cofeinei. De aceea am creat o întreagă gamă de BrainMax cafele cu ciuperci medicinale. Toate le puteți găsi în această categorie.