Asistenţă pentru clienţi:info@brainmarket.ro

BrainMax Pure Ulei de măsline Picual, BIO, 500 ml Ulei de măsline extravirgin spaniol cu cea mai mare cantitate de polifenoli // * Certificat EC-ECO-001-AN

Cod: 46766
Bez laktózy
69,34 lei
In stoc (>5 buc.)
Livrare la:
11.9.2024

Ulei de măsline virgin presat la rece (27°C), produs în agricultura biodinamică din măsline coapte din soiul Picual din Spania. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, uleiul Picual este cel mai stabil ulei de măsline și este foarte rezistent la râncezire. Își păstrează proprietățile de două până la trei ori mai mult decât alte soiuri. Amărăciunea sa indică un conținut ridicat de polifenoli, care sunt, de asemenea, un indicator natural de cea mai înaltă calitate. Este potrivit pentru utilizarea zilnică în bucătăriile calde și reci, deoarece are un punct de fum ridicat (210°C). Il poti folosi la gratar, in marinate, sosuri, dips, salate, supe, dar si pentru sotat sau prajit. Uleiul este aromat, ușor amar și înțepător.

Informaţii detaliate

Sfaturi de specialitate
Sfaturi de specialitate
Avem experiență. Avem experiență!
Noi testăm ceea ce vindem
Noi testăm ceea ce vindem
Verificăm calitatea înaltă a produselor noastre.
Livrare rapidă
Livrare rapidă
Avem produse în stoc.
Transport gratuit
Transport gratuit
Pentru achiziții mai mari de 300 RON.

Descriere detaliată a produsului

Ulei din soiul Picual - cea mai mare cantitate de acid oleic

Uleiul de măsline din măsline Picual are cea mai mare cantitate de acid oleic din orice soi. Acidul oleic aparține grupului de acizi grași nesaturați omega 9 și are o serie de beneficii pozitive pentru organismul nostru. Mai presus de toate, susține sistemul cardiovascular, are proprietăți antioxidante puternice, reglează nivelul zahărului din sânge și este, de asemenea, important pentru integritatea membranelor celulare.

 

  • Ingredient indispensabil al preparatelor italiene și grecești.
  • Ingredientul de bază al pastelor, rissota sau pesto.
  • Potrivit pentru prepararea atat a preparatelor reci cat si calde.
  • Potrivit pentru sot.
  • Excelent pentru dressinguri și marinate.
ulei de masline picual detaliu
măsline picual mari

Cel mai mare conținut de polifenoli

Acest ulei de măsline Picual se caracterizează printr -un gust ușor înțepător, care este opera polifenolilor conținuti. Polifenolii sunt compuși, mai exact, un tip de antioxidanți care, pe lângă faptul că acționează ca un conservant natural, au și alte beneficii pentru sănătatea noastră. Este cantitatea de polifenoli care se reflectă în gustul uleiului de măsline. Cu cât uleiul este mai înțepător, cu atât conține mai mulți polifenoli și astfel are un impact mai mare asupra sănătății noastre. Pe lângă conținutul de polifenoli, calitatea înaltă a acestui ulei este apreciată și pentru conținutul de vitamina E. Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative. Rezultatele testului Picual

Important este prospețimea uleiului de măsline

Cantitatea de polifenoli conținută în uleiul de măsline se caracterizează prin gustul său picant. Cu cât este mai picant, cu atât mai mulți polifenoli conține uleiul. Polifenolii sunt molecule relativ instabile și, prin urmare, este important să păstrați uleiul proaspăt. Depozitarea îndelungată nu îi face bine și nici temperaturile ridicate. Noi luăm uleiurile noastre în cantități mai mici, astfel încât să fie mereu proaspete.

cerstvost olivovy olej
Cévy olivový olej

Lipidele și impactul lor asupra sistemul cardiovascular

Care sunt cauzele aterosclerozei și ale problemelor cardiovasculare? Este vorba de lipidele care se depun pe pereții vaselor de sânge și care împiedică mecanic circulația sângelui. În plus, ele perturbă peretele vaselor de sânge și provoacă corodarea acestuia. Un echilibru între aportul de acizi grași saturați și nesaturați împreună cu polifenoli protejează vasele de sânge și nu provoacă oxidarea colesterolului.

Paradoxul grecesc - Polifenoli pentru o inimă sănătoasă

Paradoxul grecesc este în mare parte legat de uleiul de măsline. Acesta constă în faptul că, în ciuda aportului ridicat de grăsimi saturate din dieta grecească, inclusiv a cantităților mari de ulei de măsline, grecii au rate scăzute de boli de inimă și de alte afecțiuni cronice. Este vorba de raportul ideal dintre acizii grași saturați și nesaturați pe care îl conține dieta lor. Având ulei de măsline de înaltă calitate cu niveluri ridicate de polifenoli în aproape fiecare dintre mesele lor, ei sunt scutiți de boli cardiovasculare neplăcute.

recka kuchyne
kyselost olivovy olej final2

Aciditate mai mică de 0,15% - unul dintre indicatorii de calitate

Timpul dintre recoltarea și presarea măslinelor este de asemenea important pentru a obține ulei de cea mai bună calitate . Perioada de timp pentru acest ulei este mai mică de trei ore pentru a preveni oxidarea. Aciditatea scăzută este un semn incontestabil de calitate excelentă. Uleiul de măsline extravirgin Picual are unul dintre cele mai scăzute niveluri de aciditate de pe piață: întotdeauna sub 0,15% și în unele loturi ajunge chiar și la 0,08% aciditate.

Extracție la rece pentru a păstra gustul și calitatea

Uleiurile de măsline extravirgine se obțin direct din fructe și exclusiv prin metode mecanice, prin măcinarea măslinelor. Categoria rămasă de ulei de măsline, denumită „ulei de măsline”, nu este produsă în mod natural, ci este obținută prin rafinare chimică cu acid fosforic. Întregul proces de extragere a uleiului din măsline proaspete are loc sub 27ºC, ceea ce permite păstrarea gustului, aromei și proprietăților sale nutritive. Pentru a-i păstra în mod optim toate proprietățile, vă recomandăm să-l păstrați ferit de lumină și de preferință în locuri răcoroase. Chiar și temperatura ideală de depozitare este de 18ºC.

extracția uleiului de măsline2

Ulei de măsline BIO și certificate de cultură ecologică

Agricultura ecologică este o metodă de cultivare care nu utilizează substanțe chimice de origine sintetică, modificate genetic sau derivate. Pe lângă certificarea BIO europeană, uleiul are și certificare CAAE. Această certificare garantează:

  • Respectarea ciclurilor naturale.
  • Conservarea biodiversitatii zonei.
  • Producție fără utilizarea de substanțe chimice sintetice sau organisme modificate genetic (OMG).

 

Alte certificari

  • USDA (SUA, conformitate cu NOP). Primul ulei de măsline spaniol care a primit certificarea USDA. Din 2003.
  • JAS (Standard de mediu japonez). Din 2004.
  • Certificat de mediu chinezesc (GB 19630). Primul ulei de măsline spaniol care a primit acest certificat. Din 2011.
certificare ulei de măsline

Valori nutriționale la 100 ml

valoare energetică 3448 kJ/ 824 kcal
Grasimi 91,6 g
- din care acizi grași saturați 13,7 g
- din care grasimi polisaturate 9,2 g
- din care grasimi mononesaturate 68,7 g
Carbohidrați 0 g
- din care zaharuri 0 g
Fibră 0 g
Proteinele 0 g
Sare 0 g

Certificat ES-ECO-001-AN

Uleiul nostru de măsline are certificat BIO - producție agricolă ecologică din UE.

Prin cumpărare, veți sprijini și pădurile !

Compozitie: Ulei de masline extravirgin din soiul Picual*. *produs din agricultura ecologica. Ulei de măsline obținut din măsline exclusiv prin mijloace mecanice. Perioada de valabilitate minimă (numărul lotului) pe dieta de jos.

Țara de origine: Spania

Distribuitor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Depozitare: Depozitați într-un loc uscat și nu expuneți la lumina directă a soarelui.

Greutate: 500 ml

 

Parametri suplimentari

Categorie: BrainMax
Destinație: BIO, Vegan
Dimensiunea pachetului: 500 ml
Formular: Lichid
Producător: BrainMax Pure
Tip: Ulei

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nu completaţi acest câmp:

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: