BrainMax Pure Ulei de măsline extravirgin Hojiblanca, BIO, 500 ml * Certificat ES-ECO-001-AN / ulei de măsline extravirgin spaniol
Cod: 46826Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Ulei din soiul Hojiblanca - ulei de primă clasă cu aciditate scăzută
Uleiul de măsline extravirgin BIO provine din măsline din soiul Hojiblanca din Andaluzia, care are condiții climatice perfecte pentru cultivarea celor mai buni măslini. Uleiul de măsline este extras la rece din acestea. Rezultatul acestui soi și metode de producție oneste este un ulei cu o aromă foarte proaspătă, fructată de măsline verzi. Uleiul de măsline BIO Hojiblanca a câștigat mai multe premii internaționale ca ulei de calitate de primă clasă. Calitatea sa ridicată este certificată de marca de origine Estepa, care are cele mai exigente cerințe de calitate pentru uleiurile de măsline disponibile pe piață. Calitatea înaltă se datorează, printre altele, acidității foarte scăzute, care este de până la 0,3% pentru acest ulei.
- Ingredient indispensabil al preparatelor italiene și grecești.
- Ingredient de bază din paste, rissota sau pesto.
- Potrivit pentru prepararea atat a preparatelor reci cat si calde.
- Potrivit pentru sot.
- Excelent pentru dressinguri și marinate.
Gustul și mirosul uleiului de Hojiblanca
Uleiul de Hojiblanca are o aromă foarte proaspătă, plină de note fructate de măsline verzi și frunze de măslin. Gustul este, de asemenea, echilibrat, care este ușor picant și ușor amar. Uleiul este ideal pentru prepararea legumelor si a pestelui la gratar.
Conținut de polifenoli - 51,4 mg / 100 ml
Uleiul de Hojiblanca se remarcă prin conținutul ridicat de polifenoli , și anume 565 mg/kg, care sunt antioxidanți puternici care contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi și susțin sănătatea generală a vaselor de sânge. Uleiul are o aciditate de până la 0,23% și conține 72,94% acid oleic, care este unul dintre cele mai importante componente ale uleiului de măsline, deoarece are un efect pozitiv asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge. Ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL „rău” în timp ce menține sau crește nivelul de colesterol HDL „bun”.
Lipidele și impactul lor asupra sistemul cardiovascular
Care sunt cauzele aterosclerozei și ale problemelor cardiovasculare? Este vorba de lipidele care se depun pe pereții vaselor de sânge și care împiedică mecanic circulația sângelui. În plus, ele perturbă peretele vaselor de sânge și provoacă corodarea acestuia. Un echilibru între aportul de acizi grași saturați și nesaturați împreună cu polifenoli protejează vasele de sânge și nu provoacă oxidarea colesterolului.
Paradoxul grecesc - Polifenoli pentru o inimă sănătoasă
Paradoxul grecesc este în mare parte legat de uleiul de măsline. Acesta constă în faptul că, în ciuda aportului ridicat de grăsimi saturate din dieta grecească, inclusiv a cantităților mari de ulei de măsline, grecii au rate scăzute de boli de inimă și de alte afecțiuni cronice. Este vorba de raportul ideal dintre acizii grași saturați și nesaturați pe care îl conține dieta lor. Având ulei de măsline de înaltă calitate cu niveluri ridicate de polifenoli în aproape fiecare dintre mesele lor, ei sunt scutiți de boli cardiovasculare neplăcute.
Certificare integrată a producției
Uleiul are, de asemenea, certificare de producție integrată, ceea ce înseamnă că cultivarea plantației de măslini are loc cu respect și respect față de mediu. Înseamnă pur și simplu că cultivarea măslinului din cultură ține cont de faptul că nu există nicio degradare a solului și că agricultura durabilă este garantată pe termen lung.
Uleiul Hojiblanca este mândru de certificarea Estepa!
Certificarea Estepa stabilește cele mai stricte cerințe pentru calitatea uleiului de măsline extravirgin din lume. Include uleiurile produse în cele 13 orașe Estepa (Sevilia) și Córdoba. Este o zonă cu o veche tradiție de cultivare a măslinilor pe uscat, împreună cu condiții climatice ideale, datorită cărora uleiurile de măsline din această zonă au gustul lor autentic și sunt apreciate în întreaga lume.
Extracție la rece pentru a păstra gustul și calitatea
Uleiurile de măsline extravirgine se obțin direct din fructe și exclusiv prin metode mecanice, prin măcinarea măslinelor. Categoria rămasă de ulei de măsline, denumită „ulei de măsline”, nu este produsă în mod natural, ci este obținută prin rafinare chimică cu acid fosforic. Întregul proces de extragere a uleiului din măsline proaspete are loc sub 27ºC, ceea ce permite păstrarea gustului, aromei și proprietăților sale nutritive. Pentru a-i păstra în mod optim toate proprietățile, vă recomandăm să-l păstrați ferit de lumină și de preferință în locuri răcoroase. Uleiul de măsline trebuie păstrat într-un loc întunecat și răcoros, temperatura ideală este de 18ºC.
Valori nutriționale la 100 ml
valoare energetică | 3700 kJ/ 900 kcal |
Grasimi | 100 g |
- din care acizi grași saturați | 16 g |
- din care grasimi polisaturate | 8 g |
- din care grasimi mononesaturate | 76 g |
Carbohidrați | 0 g |
- din care zaharuri | 0 g |
Fibră | 0 g |
Proteinele | 0 g |
Sare | 0 g |
Certificat ES-ECO-001-AN
Uleiul nostru de măsline are certificat BIO - producție agricolă ecologică din UE.
Prin cumpărare, veți sprijini și pădurile !
Ingrediente: Ulei de măsline extravirgin din soiul Hojiblanca*. *produs din agricultura ecologica. Ulei de măsline obținut din măsline exclusiv prin mijloace mecanice. Perioada de valabilitate minimă (numărul lotului) pe dieta de jos.
Țara de origine: Spania
Distribuitor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Depozitare: Depozitați într-un loc uscat și nu expuneți la lumina directă a soarelui.
Greutate: 500 ml
Parametri suplimentari
Categorie: | BrainMax |
---|---|
Destinație: | BIO, Vegan |
Dimensiunea pachetului: | 500 ml |
Formular: | Lichid |
Producător: | BrainMax Pure |
Tip: | Ulei |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!