BrainMax Pure RAW miere de flori cu afine, 500 g Miere CRUDA cu afine liofilizate
Cod: 49507Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Miere CRUDA florala cu afine din Cehia
Afinele liofilizate în mierea de flori nu sunt doar o combinație excelentă de arome, dar afinele ne protejează și celulele datorită proprietăților lor antioxidante. Afinele în miere pot fi adăugate în iaurt sau brânză de vaci, îmbogățite cu o mână de nuci, și ai o gustare excelentă de dimineață.
Care este diferența dintre mierea crudă și cea clasică?
Toate mierea este procesată ecologic și cu grijă, ceea ce înseamnă că nu o supunem schimbărilor rapide de temperatură. După extracție, o filtrăm imediat cu o sită dublă de carbon, reținând resturi de ceară din faguri, părți ale ramei și impurități prezente în stup. În același timp, mici granule de polen rămân în miere, menținând substanțe cu efect pozitiv asupra organismului uman. Principala diferență dintre mierea crudă și cea obișnuită constă în modul de procesare. Mierea crudă este în general doar strecurată, pentru a elimina bucățile de ceară și impuritățile mai mari, menținându-se astfel naturală și neprelucrată. Comparativ cu mierea clasică, mierea crudă este procesată minimal. Nu trece prin pasteurizare, care, pe lângă eliminarea impurităților, elimină și polenul, propolisul și altele. Datorită acestui fapt, păstrează un conținut ridicat de substanțe prețioase, precum enzime, vitamine și minerale. În plus, este foarte gustoasă.
Miere obișnuită vs. BrainMax RAW Med
Miere obișnuită | BrainMax RAW Med |
❌ Tratament termic | ✅ Miere neîncălzită |
❌ Poate conține aditivi adăugati | ✅ Fără aditivi |
❌ Posibil amestecare a diferitelor tipuri de miere | ✅ Miere dintr-o singură specie din Republica Cehă |
❌Se poate indulci cu zahar | ✅ Fără îndulcire |
❌ Adesea origine necunoscută | ✅ Miere din Moravia de Sud |
De unde vine mierea?
În ceea ce privește gustul și beneficiile pentru sănătate găsite în miere, ambele au foarte mult de-a face cu locul în care polenizează albinele. Mierea noastră provine dintr -o fermă ecologică din Moravia , unde albinele sunt pe primul loc și aici este păstrată biodiversitatea naturală a peisajului. Albinele au astfel la dispoziție o bucată de pământ diversă, iar acest lucru se reflectă în gustul rezultat al mierii. În plus, mierea provine dintr-un loc și nu este amestecată cu alte tipuri de miere. Albinele din Moravia de Sud lucrează cu sârguință la mierea noastră.
Cum are gust și textura?
În comparație cu mierea obișnuită, care este adesea mai transparentă, mierea RAW are un aspect ușor tulbure . Nu trece prin filtrare și, prin urmare, nu este posibilă îndepărtarea particulelor mici din fagure. Mierea CRUDA are o tendinta mai mare de a cristaliza deoarece nici macar nu sufera pasteurizare. Din punct de vedere al gustului, mierea RAW are multe de oferit. Datorită procesării minime, o proporție mai mare de polen rămâne în miere, ceea ce este un factor care afectează gustul rezultat al mierii. Gustul depinde desigur de proporția de plante și ierburi individuale pe care albinele le polenizează la un moment dat.
Cristalizarea
Un fenomen tipic al mierii adevărate este cristalizarea ei în timp, cunoscută și ca "zahărire". Dacă mierea este pasteurizată, supusă microfiltrării sau adăugate alte siropuri, cristalizarea este inhibată, dar se distrug și toate substanțele benefice pentru sănătate. Cristalizarea este un fenomen absolut natural, care este și un semn de calitate, deoarece nu a fost tratată termic. Nicio substanță nu se pierde după cristalizare. Mierea poate fi readusă la starea lichidă originară prin încălzire lentă la baie de apă la o temperatură de până la 40°C. Dacă însă orice altă miere, după un an în casă, în cămară, sau de exemplu în pivniță, nu se cristalizează, este un semn clar al prezenței substanțelor chimice adăugate, pasteurizării la temperaturi înalte, altor îndulcitori, conservanți, inhibitori, siropuri și alte substanțe care împiedică cristalizarea mierii și o mențin lichidă. Din cauza acestor substanțe adăugate și încălzirii la temperaturi înalte, mierea își pierde adesea toate valorile substanțelor benefice.
Miere organică sau zahăr industrial?
Metoda ecologică de apicultura urmărește să protejeze populațiile de albine și să păstreze biodiversitatea mediului lor , care face parte integrantă nu numai din proprietățile gustative ale produselor apicole, ci mai presus de toate certitudinea că albinele vor avea un mediu stabil și sănătos pentru viața lor. . Dacă ceva amenință populația de albine, este pierderea habitatelor naturale, cum ar fi pajiști, pășuni, precum și expunerea la pesticide și erbicide , care reduc funcțiile imunitare ale albinelor. Agricultura ecologică este o modalitate garantată de a beneficia nu numai albinelor, ci și naturii în ansamblu.
De ce mierea nu este BIO?
Deși mierea este testată de o terță parte pentru pesticide și metale grele , obținerea certificării BIO pentru miere este mai complicată. Certificarea BIO pentru miere nu are aceeași valoare ca și pentru fructe sau legume. Deoarece albinele zboară pe o rază de până la 10 km , puțini pot garanta că albina nu polenizează flori care nu sunt în conformitate cu agricultura BIO. De aceea, puteți găsi o mulțime de apicultori mai mici care abordează comportamentul coloniilor de albine în mod responsabil și nu au certificare BIO.
Valori nutriționale la 100 g
valoare energetică | 1390 kJ / 332 kcal |
Grasimi | 0 g |
- din care acizi grași saturați | 0 g |
Carbohidrați | 82 g |
- din care zaharuri | 80 g |
Fibră | 0 g |
Proteinele | 0,27 g |
Sare | 0 g |
Compozitie: 96% miere de flori lipita RAW, 4% afine liofilizate.
Producator: Votamax s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.
Depozitare: Nu expuneți la lumina directă a soarelui. După deschidere, păstrați la frigider și utilizați în decurs de 2 luni.
Dimensiune pachet: 500 g
Parametri suplimentari
Categorie: | Miere |
---|---|
Producător: | BrainMax Pure |
Volum: | 500 g |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!