BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g *CZ-BIO-001 certifikát
Cod: 34710Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
Boabele de cacao, din care se face cacao , sunt fructele plantei Theobroma cacao , care înseamnă „hrana zeilor” în limba greacă. Și nu e de mirare. În regiunea Americii Centrale și de Sud, cacaoul era foarte apreciat de către locuitorii nativi. În urmă cu 3000 de ani, cacao era folosită ca hrană, medicament sau chiar monedă. Există încă triburi în care cacaoul este apreciat ca băutură sacră. Cacao este cunoscut ca cea mai mare sursă vegetală de fier . Cu toate acestea, pe lângă fier, cacao conține și magneziu , un mineral care este important pentru sistemul nostru cardiovascular și ajută la transformarea glucozei în energie. In afara cacao este o sursă excelentă de serotonină, triptofan, tirozină și feniletilamină . Acești neurotransmițători sunt asociați cu sentimente plăcute și pot chiar atenua anxietatea și depresia.
Cacaoul organic conține de peste 40 de ori mai mulți antioxidanți decât afinele! Are un scor ORAC uimitor de 98.000 la 100 g în comparație cu afinele care au 2400. Scorul ORAC măsoară capacitatea antioxidanților de a absorbi radicalii liberi (care provin din poluare și toxinele din mediul nostru) care provoacă leziuni ale celulelor și țesuturilor.
Puteți afla mai multe despre cacao la BrainPedia.cz
Beneficiile BrainMax Pure Raw Cacao:
- Un antioxidant puternic
- Conținut mai mare de grăsimi sănătoase (12%)
- Bogat în polifenoli și teobromină (nootropic)
- Sursa de fier, zinc, magneziu, potasiu, fosfor, cupru si calciu
- 100% ORGANICE, CRUDE, VEGAN, NON-OMG
- Tara de origine: Africa
Posibilitati de utilizare a cacaoi
- Poți adăuga la un shake de proteine sau la smoothie-ul tău preferat.
- Pudra de cacao este excelentă pentru ciocolată caldă, băuturi cu cacao, iaurturi, deserturi, prăjituri
Rețete populare cu cacao
Brownies vafe
Ingrediente:
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 160 g de făină de secară
- 50 g ciocolata neagra 85%
- 30 g cacao
- 10 g semințe de chia
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
Metodă:
Bateți ouăle împreună cu laptele într-un castron. Adaugati faina, semintele de chia, ciocolata topita, cacao, miere, praful de copt si o lingurita de scortisoara. Amestecați amestecul până la un aluat neted cu un mixer manual. Turnați aluatul finit în aparatul de vafe și coaceți timp de 3-4 minute, depinde de tipul aparatului de vafe. Vafele pot fi stropite cu miere sau servite cu iaurt. .
Tort cu cacao
Ingrediente:
- 120 g faina de grau integrala simpla
- 1 lingurita de praf de copt
- 15 g cacao
- 75 g zahăr de cocos
- 1 ou
- 90 ml lapte semi-degresat
- 20 g ulei de cocos lichid
- 250 g mere (curate de coaja si ras grosier)
- 40 g nuci (zdrobite fin)
- 50 g ciocolată pentru gătit (cel puțin 55% cacao)
Metodă:
Tapetați forma de tort cu hârtie de copt. Amestecați făina, praful de copt, cacao, zahărul de cocos, ouăle, laptele și uleiul într-un bol și amestecați totul bine pentru a forma un aluat omogen. Puneți aluatul în tava de tort pregătită și întindeți uniform. Se acopera apoi aluatul cu mere rase grosier si se presara cu nuci maruntite marunt. Se pune forma cu aluatul in cuptorul preincalzit si se coace 35-40 minute la 180-185°C. Odată copt prăjitura, topiți ciocolata la bain-marie și apoi stropiți cu o lingură deasupra prăjiturii. .
Briose de cacao cu afine
Ingrediente:
- 1 ou
- o cană de smântână
- 45 de grame de unt moale
- 55 de grame de zahăr de cocos
- 25 cacao
- 125 de grame de făină simplă
- pachet de praf de copt
- lingurita de bicarbonat de sodiu
- două rânduri de ciocolată neagră de calitate
- două-trei pumni de afine
Metodă:
Batem ouale cu untul intr-un castron, adaugam zaharul si smantana la final. Într-un alt castron, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și cacao. Turnați treptat acest amestec liber în vasul cu amestecul lichid și amestecați până când toate ingredientele se combină într-un aluat. Se amestecă afinele în aluat. Le puteti amesteca intr-un bol in prealabil cu putin zahar granulat ca sa nu fie acrise. La final, spargeți sau tăiați ciocolata în bucăți și amestecați-le în aluat. Tapetați cupele într-o formă de teflon sau silicon pentru brioșe și umpleți-le pe trei sferturi cu aluat. Coacem in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Avantajele cacaoului BrainMax Pure RAW
O sursă de antioxidanți
Cacao este literalmente încărcat cu antioxidanți. Invinge chiar afinele cu continutul sau antioxidant!
Conținut ridicat de fier
Cacao este foarte bogat în fier. Are chiar și cel mai mult fier din regnul vegetal, ceea ce este o veste grozavă în special pentru vegetarieni și vegani.
Conținut de teobromină
Teobromina este un nootrop binecunoscut care induce sentimente plăcute și acționează împotriva depresiei și anxietății.
Certificare BIO CZ-BIO-001
Cacaoul nostru are certificat BIO - Productie din agricultura ecologica in afara UE.
Prin cumpărare, veți sprijini și pădurile
Ingrediente: 100% cacao organic (Theobroma cacao)
Origine: Africa
Distribuitor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Depozitare: La loc uscat, in ambalaj inchis.
Greutate: 500g
Informații nutriționale | la 100g |
---|---|
valoare energetică | 1430 kJ / 342 kcal |
Grasimi | 11 g |
- din care acizi grași saturați | 6,5 g |
Carbohidrați | 14 g |
- din care zaharuri | 0 g |
Fibră | 45 g |
Proteinele | 24 g |
Sare | <0,1 g |
Parametri suplimentari
Categorie: | BrainMax Pure |
---|---|
Destinație: | Fără gluten, BIO, Vegan |
Dimensiunea pachetului: | 500 g |
Formular: | Pulbere |
Producător: | BrainMax Pure |
Tip: | Cacao |
Hmotnost:: | 500g |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!